Nakon što se pričalo o najavi nečeg monumentalnog za Nintendo Switch, jučer smo saznali kako je njihov novi projekt Nintendo Labo. Radi se o interaktivnom iskustvu u čijoj je srži, ni više ni manje nego, karton.

Nintendo Labo je “iskustvo izgradnje i igranja namijenjeno da inspirira kreativne umove i zaigrana srca”. Iako bi ciničnijim među nama bilo teško uzbuditi se oko kartona, ono što je zanimljivo je kako se sve uklapa s Nintendovom konzolom. Nakon što sastavite kartonski Toy-Con, što je službeni naziv za Nintendov novi izum, možete ga kombinirati s konzolom kako bi kartonske kreacije oživjele u igrama.

Ukoliko želite svirati klavir, sve što trebati učiniti je staviti Switchev ekran i Joy-Con u Toy-Con klavir i možete ga svirati poput pravog instrumenta.  Uz klavir, tu je još mnogo toga, a najzanimljivije je, naravno, robotsko odjelo koji se kombinira s dockanim Switchom i TV-om.

Toy-Conova ima od jednostavnih do onih jako kompliciranih za izraditi, a nakon što ih izradite Nintendo vas potiče da se kreativno izrazite te da crtate, bojate i šarate po svojim uradcima kako bi im dali vlastiti štih.

Zasad su najavljena dva paketa Toy-Conova kada Nintendo Labo ugleda svjetlo dana 27. travnja: Variety Kit koji uključuju autić na daljinsko, štap za pecanje, kuću, motor i klavir te Robot Kit koji uključuje robotsko odijelo i pripadajuću igru.

Zasad je poznata samo cijena za američko tržište: Variety Kit za $70 i Robot Kit za $80.

Trailer u nastavku i zasigurno očekujte veliki izvještaj o Nintendo Labou u nekom od idućih brojeva Reboota!