Nintendo upravo slavi 35 godina postojanja svog najpoznatijeg lika i franšize Super Mario, a u tu čast, u sklopu nove epizode eventa Nintendo Direct upravo su najavili battle royale igru Super Mario Bros. 35.

Nakon što su prošle godine na tržište za Nintendo Switch već izbacili battle royale igru Tetris 99, battle royale igra u univerzumu Super Marija bila je, rekli bismo, logičan idući korak. Tako ćemo se u Super Mario Bros. 35 boriti protiv drugih 34 igrača koji će istovremeno s nama igrati Super Marija, a iako se zapravo radi o klasičnom Super Mariju, na ekranu ćemo vidjeti i ostale igrače te se natjecati da bismo ostali posljednji preživjeli.

Naravno, da bi stvar funkcionirala u kontekstu žanra battle royale, kao i u Tetrisu 99, slat ćemo neprijatelje na ekrane drugih igrača tako što ćemo te neprijatelje ubijati u svojoj igri, a morat ćemo se istovremeno suočavati i s neprijateljima koje će drugi igrači slati nama. Čitavi koncept djeluje jednostavno i zanimljivo, a kako izgleda, saznajte u snimci nove epizode livestreama Nintendo Direct u nastavku.

Super Mario Bros. 35 na tržište ekskluzivno za Nintendo Switch izlazi 1. listopada, no bit će igriv na samo nekoliko mjeseci, odnosno do 31. ožujka 2021. godine. Nažalost, igru nije moguće kupiti zasebno, već je dostupna isključivo pretplatnicima na servis Nintendo Switch Online, putem ovoga linka.