Nakon što se pretprošloga tjedna internetom proširila vijest da je Marvel’s Avengers u svojevrsnim problemima s obzirom na to da je tek mjesec dana nakon izlaska izgubio ogroman broj igrača (jer mnogi nisu zadovoljni jednoličnim sadržajem multiplayera), Square Enix je ovoga vikenda objavio da odgađaju izlazak next-gen izdanja igre za PlayStation 5 i Xbox Series X/S na 2021. godinu.

Logičan je to potez ako uzmemo u obzir da su Square Enix i razvojni studiji Crystal Dynamics i Eidos Montreal svjesni da igri drastično fali raznovrsnosti u repetitivnom multiplayer sadržaju te se žele fokusirati upravo na taj segment i poboljšavanje sadržaja igre. Kako navode u novoj objavi, odlučili su zato odgoditi next-gen izdanje igre i prebaciti ga na 2021. godinu kako bi razvojni timovi imali dovoljno vremena “isporučiti next-gen iskustvo koje pokazuje sve ono što bi ova igra trebala biti”.

U istoj objavi najavljeno je da je odgođen i izlazak prvog character DLC-a, tako da kao Hawkeye ipak nećemo igrati ove godine. Kada točno Kate Bishop aka Hawkeye dolazi u igru, nije točno poznato, osim što je Square Enix istaknuo da će to biti “malo kašnjenje” te da su fokusirani na to da osiguraju novi sadržaj za Marvel’s Avengers koji će biti detaljno interno istestiran te ispuniti očekivanja, kako samih studija, tako i fanova koji očekuju visoke standarde.

U drugim vijestima, prošloga tjedna u Marvel’s Avengers stigao je veliki novi patch, prvi od mnogih koji u igru donosi nešto svježega sadržaja, nove quality of life značajke i ispravke gomile bugova, a više o tome pisali smo na ovome linku.