Nakon što je na stranici organizacije PEGI za procjenu dobne prikladnosti multimedijalnog sadržaja prije nekoliko dana osvanuo The Witcher 3 za PlayStation 5 i Xbox Series X|S, činilo se da će next-gen izdanje Witchera biti iznenada objavljeno na tržište već ovoga mjeseca, no razvojni studio CD Projekt RED sinoć je objavio vijest da su next-gen izdanja i za Cyberpunk 2077 i za The Witcher 3: Wild Hunt odgođena na 2022. godinu.

Prva je to konkretnija vijest o datumima izlaska poboljšanih next-gen izdanja za obje igre nakon već nekog vremena, a sve dosad službena je informacija i bila da će obje igre okvirno stići nekad krajem ove godine. No, kako je sinoć objavljeno na društvenim mrežama CDPR-a, “na temelju preporuka timova koji nadgledaju rad” na unaprijeđenim izdanjima Cyberpunka i Witchera studio je odlučio da je najbolja opcija izlazak odgoditi na 2022. godinu.

Svima nam je dobro poznato u kakvom je lošem stanju Cyberpunk 2077 stigao na tržište prošle godine u prosincu, kada je praktički bio neigriv na baznim izdanjima konzola PlayStation 4 i Xbox One, stoga se možemo složiti da je odgoda za dodatno poliranje ovih igara za nove konzole dobra odluka. Možda s odgodom neće biti zadovoljni igrači koji s nestrpljenjem čekaju napokon zaigrati Cyberpunk na svojim novim konzolama PlayStation 5 i Xbox Series X|S, no upravo je ta igra prošle godine pokazala da se strpljenje isplati.

Što se tiče igre The Witcher 3, ovo odgođeno next-gen izdanje također je u izradi i za PC te će iduće godine na računala doći kao besplatna nadogradnja i patch za sve koji igru već posjeduju od prije ili će je tek kupiti. U svemu ovome sretna je vijest i da je CDPR ujedno potvrdio nove okvirne datume kada njihove igre možemo očekivati na tržištu, pa je next-gen Cyberpunk 2077 za PlayStation 5 i Xbox Series X|S sada planiran za prvi kvartal 2022. godine (najkasnije do kraja ožujka), a next-gen The Witcher 3: Wild Hunt za PC, PlayStation 5 i Xbox Series X|S stiže tijekom drugog kvartala 2022. (razdoblje između travnja i lipnja).