YouTube kanal, Boranium Art, specijaliziran za rekreiranje raznih oblika popularne kulture u simpatične Minecraft blokove učinio je to opet i ponovno svoje djelo doveo do razine savršenstva s novim trailerom za GTA VI.

Tim Boranium Art uspio je “pogoditi” svaki kadar originalnog videa do zadnjeg detalja uključujući karakteristične VICE boje, urbanu estetiku te igru svjetla i sjene. Također, sve korištene pozadine izgrađene su u stvarnom Minecraftu, a čini se da je većina napravljena samo za ovaj video.

Iskusni poznavaoci Minecrafta mogli su primijetiti da je nekoliko GTA elemenata zamijenjeno elementima iz Minecrafta kao što su dijamanti umjesto novca, zombi na mjestu krokodila i slično.

Boranium Art koji s tri suradnika vodi Ray Escobar iz Miamija naglasio je da animacija “nije AI” te da je za njezinu izradu bilo potrebno oko mjesec i pol dana. Tim je odličan posao odradio i s trailerom za Red Dead Redemption 2 te animacijom filma Oppenheimer, a sve njihove radove možete pogledati ovdje.