NetherRealm Studios je u posljednjih deset dana izbacio dva teaser videa zbog kojih su fanovi počeli nagađati o skoroj najavi novog nastavka serijala Mortal Kombat.

Prvi video imena “Thank You from NetherRealm”, objavljen prije svega devet dana, prikazuje članove studija koji se zahvaljuju svojim fanovima.

Video završava kratkom scenom u kojoj je vidljiv pješčani sat za koji fanovi spekuliraju da je referenca na antagonistkinju jedanaestog nastavka serijala MK, Kroniku, koja ima sposobnost igrati se vremenom i prostorom. Animacija potom prikazuje posljednje zrno pijeska koje usporeno pada i zatim eksplodira u svjetlucavu prašinu.

Ovi tragovi naveli su zajednicu da počne šuškati o dvanaestom nastavku serijala MK koji će, prema svemu sudeći, biti najavljen uskoro. Imajući to na umu, jučer je MK na svojem službenom Twitter profilu objavio novi teaser trailer u kojem je prikazana sekvenca zidnog sata, ponovna referenca na vrijeme, te kazaljka koja sporo otkucava broj 11, iznenada preskače broj 12 i prebacuje se na broj jedan uz već viđenu eksploziju popraćenu svjetlucavom prašinom. Video pod nazivom “It Is Almost Time” ponovo je podigao obrve i unio nova nagađanja po pitanju dvanaeste instalacije popularnog serijala. Ono što je zanimljivo je to da se, prema onome što je u videima prikazano, čini kao da kreatori nagovještavaju potpuno poništavanje vremenske linije franšize. Zajednica fanova MK-a nagađa da bi se, imajući na umu sve informacije, moglo raditi o rebootu kultnog serijala.

Da dvanaesti nastavak stiže svjedoči i jučerašnji tweet voditelj studija i kokreatora Mortal Kombata, Eda Boona koji je podijelio najnoviji teaser i dodao: “Zna li netko koliko je sati?“, što upućuje da je najava novog nastavka neminovna i može stići svakog trena. Sljedeći nastavak u serijalu očito će biti dvanaesti, ali preostaje vidjeti hoće li iza imena nositi broj 12.