Još u ožujku 2019. godine pisali smo o tome kako poznati Capcomov RPG Dragon’s Dogma dobiva vlastitu adaptaciju u animiranu TV seriju na streaming servisu Netflix, a danas napokon stiže vijest da serija izlazi ovoga rujna.

Vijest o izlasku serije, uključujući i točan datum 17. rujna stigla je putem Netflixovog službenog Twitter profila, a uključuje i dosad prvu art sliku/poster koji smo vidjeli vezano uz anime seriju Dragon’s Dogma.

Podsjetimo se, priča animirane serije Dragon’s Dogma pratit će putovanje čovjeka koji traži zmaja kako bi mu se osvetio što mu je ukrao srce. Taj čovjek na putu će postati “Arisen”. “Radi se o akcijskoj avanturi čovjeka u sukobu s demonima koji predstavljaju sedam smrtnih grijeha čovječanstva”, objavio je Netflix u službenom priopćenju još na proljeće prošle godine.

Objavljena je i službena naslovna stranica serije na Netflixovom portalu, a iako zasada nudi jako malo informacija, dodatno nam je pojašnjeno da će se gore spomenuti čovjek, aka “Arisen”, zvati Ethan te da će “sa svakim poraženim demonom, sve više gubiti svoju ljudskost“. Zvuči kul, mračno i intrigantno, a nadamo se da će tako i biti.