Svega par dana prije prošlog Božića Netflix je na svoju streaming platformu pustio cijelu prvu sezonu serije The Witcher, a početkom ove godine dobili smo i najavu anime filma The Witcher: Nightmare of the Wolf. Nakon što je TV serija polučila ogroman uspjeh, što je direktno utjecalo i na prodajne brojke istoimenog serijala videoigara koji je prodan u više od 50 milijuna primjeraka, Netflix je odlučio dodatno proširiti taj univerzum s limitiranom live-action serijom u šest epizoda The Witcher: Blood Origin koja će služiti kao prequel seriji The Witcher.

Radnja serije bit će smještena 1200 godina prije priče Geralta od Rivije, a pružit će nam uvid u podrijetlo i početke prvog Witchera. Osim toga, napokon ćemo dobiti i širi kontekst događaju koji je prethodio spajanju svijeta čudovišta, ljudi i vilenjaka. 

Serija će se snimati na prostoru Ujedinjenog Kraljevstva, a iako trenutno nisu poznati glavni glumci, doznali smo da će glavni producenti biti Declan de Barra i Lauren Schmidt Hissrich (trenutna glavna producentica Netflixove TV serije The Witcher), dok će pisac romana The Witcher Andrzej Sapkowski biti kreativni savjetnik. Lauren Schmidt Hissrich o novoj je seriji rekla sljedeće: “Oduševljena sam što ću surađivati s Declanom i Netflix timom na seriji The Witcher: Blood Origin. Uzbudljiv je izazov istražiti i proširiti Witcherov univerzum kreiran od strane Andrzeja Sapkowskog, te ne možemo dočekati da obožavatelje upoznamo s novim likovima i originalnom pričom koja će još više obogatiti naš magični i mitski svijet.”

Datum izlaska serije The Witcher: Blood Origin trenutno nije poznat.