Još od srpnja prošle godine znamo da se Netflix osim serija i filmova ubacio i u svijet videoigara te u sklopu svoje pretplatničke usluge sada nude i poneku mobilnu igru. U rujnu prošle godine napravili su i svoju prvu akviziciju kad su kupili poznati indie razvojni tim Night School Studio, tvorce igara Oxenfree i Afterparty, a sada su najavili svoju novu mobilnu igru Exploding Kittens koja ujedno dobiva i vlastitu animiranu TV seriju.

Radi se o postojećoj franšizi fizičke i mobilne kartaške društvene igre, pri čemu će nova Netflixova mobilna igra Exploding Kittens u principu biti nova verzija ekskluzivna za pretplatnixe na Netflix, ali uz poneke dodatke i nove karte koje ne postoje u klasičnoj verziji. Postojeća verzija igre dostupna je za Android, iOS i Nintendo Switch, dok nova Netflixova verzija kroz specijalnu Netflix gaming mobilnu aplikaciju dolazi ovoga svibnja, kad će se pridružiti postojećim Netflixovim igrama kao što su Stranger Things: 1984 i Shooting Hoops.

Animirana serija za odrasle

S druge strane, usporedno s najavom nove igre najavljena je i ranije spomenuta nova animirana Netflix TV serija Exploding Kittens koja na male ekrane stiže nekad tijekom 2023. godine. Bit će to prava animirana serija za odrasle i šašava komedija u kojoj su bog i vrag poslani na Zemlju u tijelima debelih kućnih mačaka. Oni će u obliku slatkih bucmastih maca ponovno pokrenuti “vječni sukob između raja i pakla koji će dosegnuti epske razmjere“. 

Interesantno je i da sama serija okuplja zvjezdanu holivudsku i televizijsku glumačku postavu, pa će tako svoje glasove u seriji posuditi Lucy Liu (Charlijevi Anđeli, Elementary, Kill Bill, Kung Fu Panda, Sherlock i Watson), Tom Ellis (Lucifer, Merlin, Uprava), Abraham Lim (The Boys, Clickbait, The Crazy Ones), Ally Maki (Toy Story 4, Wrecked, Cloak & Dagger, Into the Dark, New Girl, 10 Things I Hate About You), Mark Proksch (The Office, What We Do In The Shadows, Better Call Saul) i Sasheer Zamata (Woke, Saturday Night Live, Muppets Haunted Mansion, The Mitchells vs the Machines).

Također, nakon što serija izađe na Netflix, mobilna igra Exploding Kittens dobivat će i dodatni naknadno izbačeni sadržaj vezan uz seriju, kao što su nove karte i mehanike, no generalno će biti besplatna za sve vlasnike pretplate na Netflix te neće imati platne mikrotransakcije.