Otkako je prije 5 godina Netflix i službeno došao u Hrvatsku, teško je pronaći domaćinstvo koje ga ne koristi, bilo putem direktne ili zajedničke pretplate ili posuđivanja od prijatelja i kolega, a u relativno bliskoj budućnosti taj bi se servis mogao dodatno proširiti i među gamerima. Naime, kako javlja portal Bloomberg, Netflix je nedavno zaposlio jednog od bivših šefova Electronic Artsa i Facebooka.

Njegovo ime je Mike Verdu – bivši potpredsjednik odjela zaduženog za AR (proširenu stvarnost) i VR (virtualnu stvarnost) u Facebooku te bivši producent u Electronic Artsu – i upravo bi on trebao predvoditi Netflixovo širenje na teritorij videoigara, koje bismo uskoro mogli streamati putem te popularne platforme.

Trenutna ideja je da se videoigre ubace kao zasebna kategorija, slično kao i dokumentarci ili stand-up specijali, a posebno nas veseli informacija da se cijena same pretplate ne bi mijenjala. Barem je takva trenutna ideja iza ove hvalevrijedne implementacije

Ovo nije prvi put da se Netflix i gaming povezuju jer je upravo ta kompanija producirala igre serijala Stranger Things, a za neke bi uskoro trebala biti izdavač. Osim toga, 2018. godine na svojoj su platformi izbacili interaktivnu epizodu hvaljene serije Black Mirror u kojoj su gledatelji sami mogli odabrati što će se događati na ekranu. 

U narednim mjesecima planira se dodatno pojačati i učvrstiti novoformirani odjel zadužen za gaming, dok bismo prve videoigre putem Netflixa mogli zaigrati već iduće godine.