Da se planetarno popularna filmska/TV produkcijska kompanija i streaming pretplatnički servis Netflix baca u gaming vode, znamo već neko vrijeme, no sada smo saznali i da su povukli prvi potez prema tom cilju te su kupili Night School Studio – tvorce igara Oxenfree i Afterparty.

Tu vijest objavio je  Night School Studio na svojoj službenoj stranici, ističući da su prvi gaming studio pod vlasništvom Netflixa. U samoj objavi, osnivač i kreativni direktor studija Sean Krankel potvrdio je i da se rad na igri Oxenfree II: Lost Signals nastavlja prema planu unatoč kupnji te da će igra i dalje izaći na PC, PlayStation i Nintendo Switch. No, čini se da će zato sve buduće igre Night School Studija biti ekskluzivne za vlasnike pretplate na Netflix.

Kao što je ranije ove godine potvrdio Mike Verdu – bivši producent iz Electronic Artsa i novoimenovani potpredsjednik razvoja igara u Netflixu, ovaj pretplatnički gigant “u ranoj je fazi stvaranja odličnog gaming iskustva za svoje članove pretplate diljem svijeta“, a sada je povodom kupnje Night School Studija u novoj objavi potvrdio i da će Netflixove ekskluzivne igre biti uključene u postojeće članarine i pretplatu na Netflix, i to bez dodatne naknade, bez reklama i bez kupnji unutar aplikacije, dajući nam maleni uvid u buduće planove Netflixa po pitanju gaminga.

Što se, pak, tiče odluke da kupe baš Night School Studio, poznato je da su tvorci igre Oxenfree već ranije imali suradnju s Netflixom i Telltale Gamesom, jer su u jednom trenutku radili na igri baziranoj na Netflixovoj seriji Stranger Things, no projekt je propao raspadom Telltale Gamesa. Zato će iduće igre Night School Studija (koji se profilirao kao sjajan developer narativnih igara) potencijalno biti idealne za ono što Netflix želi, naročito kad se u obzir uzme ranije poznata činjenica da će jedan od Netflixovih fokusa u početku biti tržište mobilnih igara, ali i da žele raditi gaming adaptacije svojih serija i filmova.

Kao Night School Studio želimo proširiti naše narativne i dizajnerske težnje na osebujne, originalne igre s dušom. Netflix pruža filmskim, TV, a sada i tvorcima igara neviđeno platno za stvaranje i isporuku izvrsne zabave milijunima ljudi“, počinje u objavi šef Night School Studija, objašnjavajući kako je došlo do kupnje te dodaje: “Naše istraživanje narativnog gameplaya i Netflixovo iskustvo u podupiranju različitih pripovjedača bilo je tako prirodno uparivanje. Obje ekipe instinktivno su došle do ovog zaključka“.