U intervjuu za BuzzFeed, Neil Druckmann, pisac i redatelja igara te sukreator nove HBO serije, izjavio je kako je otvoren za nastavak serijala odnosno treći The Last of Us, ali pod uvjetom da tim uspije osmisliti dovoljno uvjerljivu priču koja ima univerzalnu poruku o ljubavi.  

Bili smo prilično otvoreni da će sljedeća igra The Last of Us biti multiplayer iskustvo gdje ćete moći ući u svijet TLOU-a sa svojim prijateljem i iskusiti njegovu napetost i brutalnost”, izjavio je Druckmann pa dodao kako će ova igra uključivati potpuno novu priču i postavu likova koji žive u drugom gradu koji još nismo vidjeli u svijetu The Last of Usa. 

Osvrnuo se na šuškanja o trećem dijelu i hoće li do njega doći te kazao da postoji određeni pritisak kod uspješnih igara jer se od njih očekuje da se moraju nastaviti. “To nije naš slučaj”, tvrdi i dodaje kako je Uncharted 4 bio velika uspješnica, ali je Naughty Dog odlučio staviti točku na tu priču i krenuti dalje.  

Jednako tako, izjavio je da potencijalni treći dio serijala TLOU ovisi o tome može li tim osmisliti dovoljno uvjerljivu priču i poruku o ljubavi kao što su to učinili u prve dvije igre. Ako do toga dođe, Druckmann ne poriče mogućnost nastanka trećeg dijela. “Ako ne možemo nešto smisliti, imamo vrlo jak kraj s drugim dijelom i to će biti kraj”. 

S izlaskom TV serije The Last of Us drastično je porasla prodaja originala istoimenog serijala igara pa ne čudi da su fanovi, a i oni koji su to tek postali, znatiželjni oko potencijalnog novog nastavka ove mega uspješne igre. U međuvremenu je izašao novi preview za treću epizodu HBO serije koja treba stići u noći s nedjelje na ponedjeljak 29. odnosno 30. siječnja.