Kao što smo pisali prije nekoliko dana, večeras, odnosno s četvrtka 2. lipnja na petak 3. lipnja u ponoć po našem vremenu odvija se nova livestream epizoda Sonyjevog eventa State of Play koju nipošto ne biste trebali propustiti.

Kako je Sony već ranije potvrdio na PlayStation blogu, očekuje nas oko 30 minuta programa koji donosi nove trailere za ranije najavljene igre, ali i premijerne najave još nenajavljenih igara brojnih third-party studija koje stižu na PlayStation 4 i PlayStation 5 ove i iduće godine. Očekujemo konačni datum izlaska za mačkoliku avanturu Stray, novosti za Final Fantasy XVI i mnoge druge igre te brojna iznenađenja. Nažalost, Sonyjevo isticanje third-party partnera vjerojatno znači da večeras nećemo vidjeti novosti za first-party igre i PlayStation ekskluzive kao što je God of War Ragnarok, no nikad se ne zna, Sony je znao i prethodno iznenaditi.

Osim brojnih third-party igara, bit će ovo i prvi konkretniji prikaz mnogih nadolazećih ekskluziva za PlayStation VR2 – novu next-gen verziju Sonyjevog virtual reality headseta za PlayStation 5, pa ćemo končano vidjeti i neke od dvadesetak igara koje dolaze na PSVR2 uz već ranije najavljeni Horizon Call of the Mountain.

Večerašnji State of Play (kojim Sony praktički otvara sezonu ljetnih live evenata i prikaza nadolazećih igara) bit će prikazan uživo u ponoć i to putem Sonyjevog službenog Twitch kanala i YouTubea, a direktnu poveznicu na YouTube livestream donosimo u nastavku.