Sony je danas putem službenog PlayStation bloga napokon najavio iduću epizodu live eventa i showcasea State of Play koji se odvija idući četvrtak 2. lipnja i to u ponoć po našem vremenu. Što za nas tehnički znači 3. lipnja. Cijeli show trajat će oko 30 minuta koje će biti pune trailera za nadolazeće igre.

Ono što je izrazito pozitivno u vezi idućeg State of Playa je činjenica da Sony obećava najave potpuno novih igara, odnosno premijerna otkrivanja, poglede iza kulisa i druge novosti. Ono što je, s druge strane, možda negativno za fanove PlayStation ekskluziva je što Sony ističe da se radi o igrama third-party partnera, a to ujedno znači da vjerojatno neće biti prikaza Sonyjevih first-party ekskluziva kao što je God of War Ragnarok.

Osim third-party igara očekuje nas konačno i premijerni prikaz za čak nekoliko igara koje su u razvoju za ranije najavljeni PlayStation VR2. Podsjećamo, next-gen PlayStation VR 2 za PlayStation 5 najavljen je još u veljači prošle godine, a u siječnju ove godine otkriveni su potom i novi detalji. Isti taj dan otkrivena je i prva PlayStation VR2 igraHorizon Call of the Mountain. Od ovoga tjedna znamo i da će PSVR2 na izlasku imati više od 20 ekskluzivnih igara, pa je očigledno da će novi State of Play idućeg tjedna prikazati neke od njih.

Kako god bilo i koje god da ćemo igre vidjeti, možemo pretpostaviti da će tu biti Final Fantasy XVI, Forspoken, potom i Stray koji navodno izlazi u srpnju, no bit će najzanimljivije vidjeti sasvim nove igre o kojima zasad uopće još nismo čuli. Jedno je sigurno: očekuje nas uzbudljiv show koji će se emitirati uživo s četvrtka na petak (2. lipnja na 3. lipanj) točno u ponoć putem službenog PlayStation YouTube kanala i Twitcha.