Nakon brojnih šuškanja i glasina, sredinom srpnja putem prezentacije EA Play Live službeno smo saznali da EA Motive zaista radi na kompletnom remakeu kultnog SF survival horora Dead Space, a iako je tada prikazan samo kratki teaser, danas ćemo napokon vidjeti i premijerni gameplay iz igre.

Obznanio je to EA, ističući kako će večeras (utorak, 31. kolovoza) u 19h po našem vremenu razvojni studio EA Motive putem livestream prezentacije na twitchu fanovima diljem svijeta pokazati jako rani isječak iz igre koja je i dalje u dubinskoj fazi razvoja. Javnosti će se tako obratiti viši producent Philippe Ducharme i kreativni direktor igre Roman Campos-Oriola koji će govoriti o kreativnoj viziji izrade ovog očekivanog remakea.

U streamu će sudjelovati i specijalni gosti iz vijeća zajednice fanova serijala, s obzirom na to da je od prije poznato kako je EA Motive za potrebe remakea unajmio fanove koji su imali priliku sudjelovati u procesu i iteracijama te pružiti vrijedne povratne informacije, kako bi studio u modernom izdanju isporučio Dead Space remake koji bi se trebao svidjeti i starim fanovima, ali i novim igračima.

Važno je napomenuti da je verzija koja će biti prikazana uživo u streamu rani prototip igre i nije konačna u bilo kojem svojstvu; cilj je zajednici ilustrirati Motiveovu viziju Dead Spacea u pokretu“, objašnjava EA u izjavi za novinare, dajući do znanja da ne očekujemo čuda, jer će se do izlaska igre još puno toga promijeniti u odnosu na ono što ćemo večeras vidjeti. 

[GLASINE] Dead Space Remake izlazi najranije na jesen 2022. godine

Vjerujemo da EA među igračima pokušava smanjiti očekivanja od današnje livestream prezentacije i zato što je poznato je da remake napravljen u EA-ovom engineu Frostbite te da će imati spektakularne next-gen vizuale, novi zvuk i poboljšane kontrole, ali i dobrodošla gameplay poboljšanjaunaprijeđenu priču, likove i mehanike, a sve to nije moguće prikazati u ranom prototipu igre.

Livestream razvojnog studija EA Motive popratite večeras u 19h putem ovoga linka. Dotad podsjećamo da je Dead Space remake u izradi za PC i next-gen konzole PlayStation 5 i Xbox Series X|S, a zasad još nema službeni datum izlaska. No, prema nekim šuškanjima i glasinama insajdera industrije, igra neće izaći prije jeseni 2022. godine, a možda i kasnije.