Neil Druckmann, pisac serijala The Last of Us i kreativni direktor u studiju Naughty Dog spomenuo je prilikom gostovanja u podcastu Script Apart da je priča za The Last of Us 3 već ugrubo napisana. No, to ne znači da će treći dio serijala doista i ugledati svjetlo dana.

Nakon što je The Last of Us Part II osvojio više od 300 nagrada za najbolju igru, te time osvanuo na samom tronu najnagrađivanijih igara u povijesti, malo tko nije poželio još jedan nastavak. Druckmann je u intervjuu otkrio da su on i koautorica Halley Gross već kreirali koncept radnje za treći dio, međutim ujedno je i naglasio da igra trenutno nije ni u kojoj fazi razvoja. A možda nikada ni ne bude.

“Uzimamo si dovoljno vremena da istražimo različite ideje, hoće li to biti The Last of Us 3, nešto potpuno novo ili oživljavanje neke stare franšize kojoj se želimo vratiti“, rekao je Druckmann i nadodao kako ne zna koliko toga zapravo želi otkriti, ali se potajno nada da će treći nastavak jednoga dana uistinu izaći i pokazati nam što se sve dogodilo nakon druge igre.

Ako još niste odigrali prijašnju igru i zanima vas kako Part II izgleda ili se samo želite podsjetiti kroz što su sve glavni akteri morali proći – svakako škicnite našu Reboot Playthrough playlistu potpunog prelaska The Last of Us Part II.