Ovaj projekt oko kojeg se puno šuškalo započeo je kao jednostavna adaptacija postojećeg multiplayer modea Factions koji je trebao biti lansiran uz The Last of Us Part 2. Međutim, u Naughty Dogu su odlučili da će ovaj projekt prerasti u nešto veće, potpuno samostalnu igru i novo iskustvo.

Naughty Dog do sada nije otkrio puno o nadolazećem projektu, ali je u svojem novogodišnjem obraćanju Neil Druckmann izjavio kako će kasnije ove godine stići i prvi konkretniji detalji o “ambicioznom” multiplayeru. Međutim, u sklopu obraćanja, iz Naughty Doga smo dobili jedan novi dio konceptualne umjetnosti koji prikazuju kako bi ovaj zanimljivi projekt mogao izgledati.

Prvo umjetničko djelo objavljeno je još prošle godine, a prikazuje široki otvoreni prostor grada koji, prema svemu sudeći, izgleda kao San Francisco. Scenarij prikazuje grad u trenutku neke vrste katastrofalnog vala, možda izravno povezanog s epidemijom Cordyceps, a u prvom planu nalaze se dva lika naoružana opremom koju smo do sada već vidjeli u singleplayeru. Novi i drugi po redu dio konceptualne umjetnosti objavljen u novogodišnjoj poruci prikazuje ogromnu krstaricu nasukanu praktički na uništenu građevinu dok se dva lika brodu približavaju pješice kroz ulicu prepunu razorenih automobila i vojnih vozila.

Projekt se i dalje oblikuje kao novo iskustvo studija, ali ono koje je ukorijenjeno u strasti Naughty Doga za pružanjem nevjerojatnih priča, likova i igranja, izjavio je direktor studija Neil Druckmann.