Prije tjedan dana prenijeli smo vijest da je Neil Druckmann, predsjednik razvojnog studija Naughty Dog (Uncharted, The Last of Us) istaknuo kako studio u pripremi ima nekoliko zanimljivih najava. Iako se o tome još uvijek nisu konkretno oglasili i počastili nas novostima o nadolazećim projektima i igrama na kojima trenutno rade nakon uspješnog The Last of Us Part II, čini se da smo okvirno saznali kakva će biti njihova iduća igra.

Naughty Dog u pripremi ima nekoliko zanimljivih najava

Ako je suditi po novom oglasu za posao koji je Naughty Dog objavio na svojim stranicama, njihova iduća velika igra bit će dugotrajna multiplayer live service akcijska igra, kompletno s in-game ekonomijom i sustavom nalik battle passovima, live operacijama/misijama te s dubokom customizacijom likova i progresijom igrača.

Sve te informacije dolaze putem spomenutog oglasa za posao kroz koji Naughty Dog traži dizajnera ekonomije s fokusom na multiplayer te s dubokim znanjem sustava progresije i psihologije igrača. Naravno, nigdje u oglasu ne spominje se konkretno radi li se o potpuno novoj igri ili o, primjerice, očekivanom multiplayer modu za The Last of Us Part II.

No puno je veća šansa da se radi upravo o potpuno novoj igri i to vjerujemo iz više razloga. Prvo, zbog već spomenute činjenice da je direktor studija Neil Druckmann prošli tjedan istaknuo da nas uskoro očekuju novosti o novim projektima. Drugo, zbog činjenice da ova pozicija za dizajnera ekonomije multiplayera nije jedina otvorena pozicija u studiju Naughty Dog, već se na njihovoj stranici može naći više od 40 otvorenih oglasa za posao. Takvo širenje studija sugerira nešto novo i to poprilično veliko.

Treća je činjenica da Naughty Dog još od siječnja traži nove zaposlenike, kada je Neil Druckmann putem twittera već isticao da studio radi na nečemu jako kul. Naposlijetku, četvrta je sasvim jednostavna činjenica: razvojni studiji uvijek, ali uvijek rade na nečemu i samo je pitanje dana/mjeseca/godine kada ćemo službeno saznati što je to. 🙂