Bliži se kraj prosinca i Božić samo što nije došao. To je idealno vrijeme da Microsoft najavi svoju regularnu listu besplatnih igara koje će u siječnju dobiti pretplatnici na servis Xbox Live Games with Gold.

Ponovno se radi o četiri solidne igre koje će ovoga puta pretplatnicima biti dostupne za preuzimanje “potpuno” besplatno (naravno, podrazumijeva se da imate aktivnu pretplatu koju plaćate), a od tih četiri, prve dvije su za Xbox One, a druge dvije za vlasnike dobrog starog Xboxa 360.

Prva igra za Xbox One je Celeste – indie platformerski hit koji je u kratkome vremenu osvojio čitav svijet, a ujedno je osvojio i nagradu za najbolju indie igru godine na ovogodišnjoj ceremoniji The Game Awards 2018. Celeste će biti dostupan za preuzimanje besplatno tijekom čitavog siječnja.

Druga igra za Xbox One je sportska utrkivačka igra WRC 6, odnosno World Rally Championship 6, koji će biti dostupan za preuzimanje u periodu od 16. siječnja do 15. veljače.

Što se tiče igara za Xbox 360, pretplatnici dobivaju kooperativnu akcijsku avanturu Lara Croft and the Guardian of Light koja će biti dostupna za preuzimanje od 1. do 15. siječnja, a nakon toga od 16. do 31. siječnja stiže sad već kultni klasik Far Cry 2.

Važno je napomenuti kako su i Lara Croft and the Guardian of Light i Far Cry 2 kompatibilni za igranje na Xboxu One, tako da vlasnici Xboxa One pretplaćeni na Xbox Live Gold zapravo ponovno dobivaju četiri igre koje mogu besplatno preuzeti i igrati na svojoj konzoli.