Volite narativne puzzle avanture iz prvoga lica, kao što su The Witness, The Talos Principle, The Sojourn i slični primjeri? Evo nečega novog za vas: upravo je najavljena još jedna takva igra – potpuno nova puzzle avantura imena DREAMO, koja ekskluzivno za PC izlazi početkom 2020. godine.

U ovoj igri nezavisnog razvojnog studija Hypnotic Ants igrat ćemo kao Jack Winslow, cijenjeni farmakolog koji je ostao u komi nakon što mu se srušio avion. Protagonist će se “probuditi” u lucidnom snu koji je pun interaktivnih zagonetki i kojekakvih čudnih naprava i kocaka, a misteriozni glas vodi ga kroz izazove koji su pred njim. Na nama će biti da otkrijemo što se dogodilo, tko smo i možemo li se probuditi iz tog čudnog nadrealnog sna.

Odvažite se na put pod vodstvom doktorice Tare Moreau i istražite sanjive okoline vaše podsvijesti kako biste oporavili sjećanja“, studio opisuje svoju igru DREAMO u objavi za medije, objašnjavajući što nas čeka u ovoj novoj puzze avanturi. “Sjećanja su zaključana u artefaktima – trodimenzionalnim zagonetka koje morate riješiti kako biste se probudili“, dodaju, ističući kakve ćemo zagonetke morati rješavati.

Da će ova igra potencijalno biti pun pogodak za sve ljubitelje poznate puzzle avanture The Witness, govore i screenshotovi, a ta se poveznica očituje ne samo u sličnom principu rješavanja zagonetki, već i u specifičnom oku ugodnom vizualnom stilu, koji neumoljivo podsjeća na uspješnicu Jonathana Blowa iz 2016. godine.

Valja istaknuti kako je uz najavu ove nove igre izašao i prvi gameplay trailer, a istovremeno je za PC putem Steama pušten i potpuno besplatni demo, kojega možete preuzeti na službenoj Steam stranici igre – na ovome linku te igru odmah i dodati na wishlistu.

No to nije sve! S obzirom da je razvojni studio Hypnotic Ants svoju karijeru počeo izradom VR igara, odlučili su i DREAMO zasebno učiniti dostupnim za VR, pa će tako igra izaći u dva izdanja. DREAMO VR za Steam na wishlistu možete dodati putem ovoga linka.

Za više informacija o igri DREAMO, osim njezinih Steam stranica popratite i službenu web stranicu http://www.dreamogame.com, a u nastavku pogledajte prvi najavni gameplay trailer.