Ukoliko živite ispod kamena, potencijalno vam je promakla informacija da za samo nešto više od mjesec dana (1. studenog) u kina stiže najnoviji nastavak iznimno popularne SF franšize – Terminator: Dark Fate u kojem se, osim dobrog starog Švarcike, vraća i ostatak izvorne glumačke postave, odnosno Linda Hamilton kao Sarah Connor te Edward Furlong kao njezin sin i spasitelj čovječanstva – John Connor.

Ususret izlasku filma, više sile donijele su odluku da valja izbaciti i potpuno novu igru imena Terminator: Resistance. Bit će to singleplayer FPS, odnosno pucačina iz prvoga lica, smještena u post-apokaliptični Los Angeles 31 godinu u budućnosti te se radnja odvija nakon famoznog Sudnjeg dana. Igrači će preuzimati ulogu potpuno novog lika – vojnika imena Jacob Rivers, pripadnika Pokreta otpora te će ultimativni cilj biti uništiti Skynetovu obrambenu mrežu i spasiti čovječanstvo.

Radnja igre nadovezuje se na prva dva originalna filma, ali uvodi potpuno nove likove i originalnu priču

Ono što će neke potencijalno zabrinuti je činjenica da na igri radi poljski razvojni studio Teyon, koji iza sebe ima zaista pozamašan niz igara, no ponajviše je poznat po tome da je izbacio poprilično lošu igru napravljenu također po jednoj poznatoj filmskoj franšizi, a to je Rambo: The Video Game. Hoće li i Terminator: Resistance biti još samo jedna u nizu “jeftinih” igara napravljenih po filmskoj licenci koje su tu samo tek toliko, ostaje nam vidjeti.

Ono što zasada znamo je da su autori odlučili igru utemeljiti ponajviše na prva dva originalna filmska nastavka tvorca Jamesa Camerona, zatim da ćemo se u igri boriti protiv samog Švarcike, odnosno njegove Skynet terminatorske verzije imena T-800, ali i čitavog niza potpuno novih vrsta terminatorskih neprijatelja. U igri ćemo na raspolaganju imati čitav niz plazma oružja te ćemo se napucavati s neprijateljima ili, pak, šuljati i hakirati stvari, a naglasak će biti i na skupljanju materijala i otpada te craftanju.

U većini slučajeva, raspolagat ćemo čitavim nizom različitih plazma pljuca, ali i noževima

Veseli nas činjenica da će igra imati čitavu kampanju i niz story misija, ali i sidequestove te sustav levelanja. Studio obećava da nas očekuje i niz različitih likova te da ćemo istraživati njihove pozadinske priče, a navodno će naši odabiri tijekom igre direktno utjecati na sudbine preživjelih i omogućiti nam različite višestruke završetke igre.

Terminator: Resistance izlazi 15. studenog za PC, PlayStation 4 i Xbox One. Više informacija o igri možete saznati putem njezine službene stranice, a u nastavku pogledajte i najavni trailer te provjerite kako vam se igra zasada čini.