Iznimno uspješan akcijski 2D roguelike iz 2018. godine, Wizard of Legend, dobiva 3D nastavak, Wizard of Legend II. Novi dio serijala ovaj put razvija Dead Mage, a ponovo izdaje Humble Games. Developeri originalne igre, Contingent99, stajat će uz novi studio i pružati im smjernice za rad, naglašeno je u Humbleovom prikazu igara za tekuću godinu.

Ono što značajno, i na prvi pogled, razlikuje dvije igre je vizualni stil koji će u drugom nastavku sadržavati 3D pogled odozgo, umjesto 2D pikselastog stila iz prvog dijela. Igra će, naravno, zadržati izgled odmetnutog čarobnjaka u halji, a ostatak karakteristika kao što su co-op mod do četiri igrača, roguelike elementi i brojne kombinacije čarolija za istraživanje te interakcija za otkrivanje, ostat će pretežito nepromijenjene.

Igra koja je jučer najavljena još nema službeni datum izlaska, a kada stigne, bit će dostupna za PC putem Steama. Moguće ju je spremiti u listu želja. Prvi dio serijala je na velikom popustu i moguće ga je preuzeti za nešto manje od pet eura.