PC Gaming Show na kojem je prikazano preko 70 trailera i mnogo novih igara završio je prošli tjedan, a neke od skrivenih bisera bilo je lako za previdjeti. Među njima je i Hotel Galactic, menadžment simulator inspiriran izgledom, atmosferom i zvukom poznatih filmova studija Ghibli kojeg kreira Ancient Forge. Radi se o takozvanom opuštenom simulatoru u kojem igrači uređuju “zapušteni intergalaktički hotel” s ciljem da od njega stvore ugodnu destinaciju i mjesto za odmor raznolikih vanzemaljskih likova.

Ističe se da će igrači imati visok stupanj slobode u izgradnji i uređivanju svojih hotela u kojima će “sve do zadnjeg detalja” biti podložno prilagođavanju po želji. Hotel će, sukladno estetici od koje vuče inspiraciju, biti smješten na magičnom lebdećem otoku s vlastitim ekosustavom koji igračima nudi pregršt materijala i predmeta za izgradnju hotela i kuhanje! Pored svega toga, na raspolaganju ćemo imati svoj tim slatkih pomoćnika kojima možemo davati naredbe i koristiti njihove profesionalne sposobnosti za unaprjeđenje poslovanja hotela.

Ancient Forge za svoju igru kaže da “spaja nostalgiju s modernom bajkovitom magijom, uvodeći igrače u novu eru simulacijskih igara”.

Cilj nam je bio stvoriti zdravo i privlačno iskustvo za igrače koji vole gledati svoje simulirane male tipove kako završavaju u svim vrstama čudnih situacija. Osobno, jedva čekam vidjeti što svijet misli o onome na čemu smo radili posljednje tri godine“, rekao je šef studija Dushan Chaciej.

Hotel Galactic u razvoju je za PC, PlayStation, Xbox i Switch, a datum izlaska još je nepoznat. Kako to izgleda, pogledajte u nastavku.