Zajedničko priopćenje 2K Gamesa i Firaxis Games najavljuje Gathering Storm drugu po redu ekspanziju za poteznu strategiju Sid Meier’s Civilization V.

Spomenuta će postati dostupna 14. veljače iduće godine, a igračima predstavlja živi planet na kojem geologija i klimatologija predstavljaju nove izazove.

Uz nove inženjerske pothvate, imat ćemo priliku upravljati energetskim i potrošnim resursima u našim gradovima, te uz ostale svjetske vođe raspravljati o nužnim koracima za očuvanje okoliša.

Uz proširenje tehnoloških i društvenih razvojnih stabala, ovaj dodatak donosi osam novih civilizacija i devet unikatnih vođa, nove uvjete za diplomatsku pobjedu, kao i nova svjetska čuda, prirodne ljepote, nove jedinice, poboljšanja i mnoštvo ostalih sadržaja.

Vodeći dizajner Firaxisa, Ed Beach, je u ovu najavu popratio prigodnim riječima: “Vulkani, poplave i masivne oluje čekaju i dio su našeg novog klimatskog sustava koji može rezultirati topljenjem leda i podizanjem razine mora ovisno o odlukama igrača naspram interakcije s prirodom.”