Da, dobro ste pročitali – sad već kultni prvi nastavak Dark Soulsa ove godine dobiva svoju remasteriranu verziju i to na čitavoj trenutnoj generaciji konzola i na PC-ju!

Vijest je to koju su mnogi očekivali već dugo, a ona je sad napokon obznanjena. Tako remaster očekujemo već ove godine – 24. svibnja i to na PC-ju, PlayStationu 4, Xboxu One i ni manje ni više nego na Nintendo Switchu! Štoviše, Nintendo Switch verzija je prva koja je danas najavljena, a potom i ostale.

Što se tiče tehničkih detalja, igra će se vrtjeti u veličanstvenoj 4K rezoluciji i 60 sličica u sekundi, kako na PC-ju, tako i na PS4 Pro i Xboxu One X (pravi 4K na PC-ju, a upscale na 4K na PS4 Prou i Xboxu One X), dok će na Nintendo Switchu biti u standardnoj rezoluciji 1080p kad je u docku (odnosno 720p van docka) i to na 30 sličica u sekundi. Za razliku od originalne verzije koja je funkcionirala na P2P bazi, Remastered verzija imat će dedicated servere koji će podržavati do 6 igrača. Također je odlična činjenica da igra u svim izdanjima dolazi i s DLC-jem Artorias of the Abyss, koji je prvenstveno bio dijelom Prepare to Die izdanja Dark Soulsa za PC, a kasnije je stigao i na konzole.

U nastavku obavezno pogledajte najavni trailer i pustite neka vam bonfire grije srce do 24. svibnja, dok čekate Dark Souls Remastered. Tada, naravno, ponovno kreće umiranje! 🙂