2K Games potvrdio je da će 21. listopada ove godine na tržište izbaciti Civilization VI, novu igru 25 godina starog strateškog serijala. Igra će biti dostupna isključivo za PC, a donijet će niz novosti koje će unaprijediti serijal.

Prema službenoj najavi igra će ponuditi nove mogućnosti interakcije s in-game svijetom, širenje carstva u svim smjerovima na mapi, napredak kulture i još mnogo toga. Jedna od značajki bit će takozvana dinamična diplomacija u kojoj će se odnosi između civilizacija stalno mijenjati, a bit će tu i kombinirane ratne snage, što znači da ćemo na jednu pločicu moći postaviti više različitih jedinica. Velike promjene stižu i u multiplayer, koji će dobiti niz posebno dizajniranih scenarija koje ćemo moći odigrati „u jednom sjedenju“.

Razvojni tim Firaxis Games tvrdi da će Civilization VI biti podjednako privlačan veteranima i novacima, budući da će uvesti opširan tutorial koji će ih upoznati s osnovnim mehanikama.

Civilization VI je u prednarudžbama dostupan već sada, a možete ga ugrabiti na Steamu po cijeni od 59,99 eura u običnoj i 79,99 u Digital Deluxe verziji. Dostupni su i paketi koji uključuju Steam Controller, a njihova je cijena u trenutku pisanja ovog teksta 92,98 i 112,98 eura.