Poznati izdavač Square Enix danas je najavio da Outriders – nadolazeća pucačina iz trećeg lica – dobiva mjesečni video serijal koji kreće od ovoga tjedna.

Podsjetimo se: Outriders je novi IP razvojnog studija People Can Fly (poznati po igrama Bulletstorm, Gears of War: Judgment i druge). Radi se o nabrijanom kooperativnom RPG shooteru u kojem ćemo igrati kao jedan od četvero heroja različitih klasa i sposobnosti. Iako se prvo mislilo da će biti kopija već postojećih “live service” igara kao što su Destiny i The Division, igra će zapravo imati izrazito detaljnu i bogatu zaokruženu priču i kampanju te će se moći igrati samostalno ili kooperativno.

 Originalno je najavljena prošle godine u sklopu sajma E3 2019 i trebala je izaći ovoga ljeta, no u veljači je odgođena na kraj godine te bi trebala izaći na božićne blagdane, a uz tadašnju odgodu stigla je i informacija da uz PC i trenutnu generaciju konzola izlazi i za next-gen konzole.

Novi i upravo najavljeni video serijal dobivat će epizode svakoga mjeseca putem igrinog YouTube i Twitch kanala. Prva epizoda pod nazivom “Built for the Core” stiže već ovoga tjedna i to u četvrtak 28. svibnja u 18h po našem vremenu, a Square Enix je već sada potvrdio da ćemo u toj epizodi dobiti potpuno novi prikaz gameplaya, vidjeti nova područja i moći, dobiti detaljni uvid u klase igrivih likova te mnoge druge novosti.

Outriders, dakle, izlazi nekad tijekom zimskih praznika 2020. godine, kada dolazi na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X.