O da – naravno da svatko od nas ima svoje preferencije, ali usudimo se reći kako je podrška PlayStationa 5 za HDMI uređaje koji su kompatibilni s tehnologijom Dolby Atmos (televizori, soundbarovi, sustav kućnog kina) jedna od najvažnijih vijesti i poboljšanja koje nova nadogradnja (već dostupna za skidanje) sistemskog softvera za konzolu PS5 donosi. Naime kada bi razgovarali o zvuku i mogućnostima konzole, Microsoft bi uvijek isticao (s dobrim razlogom) kako njihove konzole odavno podržavaju tehnologiju Dolby Atmos. Dok bi Sony gurao svoju tehnologiju Tempest 3D AudioTech kao bolju opciju za sve vlasnike njihove konzole i za “pravi” 3D ugođaj zvuka. Mi smo se pak pitali zašto ne iskoristiti obje tehnologije pa tako dobiti Tempest 3D na uređajima koji podržavaju Dolby Atmos? I, eto ga! Od današnje nadogradnje to je i moguće. Tempest 3D AudioTech tako specifično renderira zvuk (uključujući kanale odnosno zvukove koji nam idu “preko glave”) na uređaje koji koriste Dolby Atmos. Više o načinu postavljanja postavki na konzoli svakako potražite na PS Blogu, gdje je i objavljeno više informacije oko ove nadogradnje.

A mi donosimo i kratki pregled nekih ostalih poboljšanja i novosti:

  • • nove značajke pristupačnosti, kao što je korištenje drugog kontrolera DualSense za pomoć (potrebno je nadograditi i kontrolere DualSense)
    • novi načini povezivanja s drugim igračima i prilagođavanja sesija za više igrača
    • podrška za M.2 SSD-ove većeg kapaciteta (do 8TB)
    • podrška za PS Remote Play na više uređaja pogonjenih Androidom uz neka nova poboljšanja koja dolaze na PS App u nadolazećim tjednima.