Tek što smo dobili Blooberov The Medium, od njihovog CEO-a Piotra Babienoa stižu informacije o zasad nenajavljenom IP-u na kojem studio radi posljednjih godinu dana, prenosi portal GI.biz.

Riječ je o igri horor tematike iza koje stoji poznati izdavač, no iako nam nije otkrio više informacija o samom projektu, Babieno je u intervjuu za GI.biz rekao da će svi igrači postati jako uzbuđeni jednom kad saznaju o čemu je riječ. Internetom su se odmah krenule širiti glasine o mogućem novom nastavku Konamijevog hit serijala Silent Hill, o kojem već dugo nema nikakvih službenih informacija osim različitih špekulacija.

Međutim, vrijedi uzeti u obzir da se na internetu šuška i da je Konami već sve dogovorio s jednim renomiranim japanskim developerom koji bi već ovoga ljeta trebao otkriti sve detalje nove igre, ali i da postoji šansa da u planu nije samo jedna već čak dvije Silent Hill igre. Iako su te glasine kasnije opovrgnute od strane samog Konamija, tko zna. Ne bi bilo ni prvi ni zadnji put da se i takve glasine pokažu ispravnima. Skriva li nam onda Bloober Team jednu od novih igara? Tek ćemo saznati…

Ono što znamo je da jedan od tvoraca serijala, Keiichiro Toyama, zasigurno ne radi na novom nastavku Silent Hilla već je trenutno zaokupljen svojim zasebnim i trenutno neimenovanim sablasnim projektom.