Možda se sjećate da smo u siječnju pisali o tome kako Konami navodno oživljava serijal Silent Hill i to ne s jednom već s dvije igre. Kako prenosi portal Rely on Horror, te glasine su nažalost bile lažne. 

Neimenovani Konamijev PR-ovac za Sjevernu Ameriku rekao je da se radi isključivo o glasinama koje nisu utemeljene u stvarnosti. “Svjesni smo svih glasina i izvještaja, no mogu potvrditi kako oni nisu točni”, rekao je misteriozni PR-ovac. “Znam da to nije nešto što fanovi žele čuti.”, sjetno je zaključio povlačeći se u zamračeni dio prostorije kako bi dodatno naglasio svoju misterioznost ali i suptilnu ranjivost kojom svaki misteriozni tip mora zračiti. 

Nade ipak ima. “To ne znači da smo potpuno odustali od serijala, no ne radimo na njemu u kapacitetu u kojem se izvještava“, zaključio je Konamijev predstavnik samouvjereno oblačeći dugački crni kaput nalik onom koji je Keanu Reeves nosio u Matrixu.

Podsjećamo, spomenute dvije igre trebale su biti epizodna avantura nalik Telltaleovima dok je drugu igru trebao razvijati Sonyjev Japan Studio – možebitno u suradnji s Kojima Productionsom.