Do izlaska strategije Mutant Year Zero: Road to Eden ima još mjesec i pol dana, a razvojni tim The Bearded Ladies odlučio je igračima kroz video objasniti što je točno ta igra na kojoj rade. Sam tim ju je nakon najave usporedio s XCOM-om, što je nakon veoma uspješnog oživljavanja tog serijala neizbježno čim igra spaja izometrijsku borbu na poteze sa strategijom, no uz to ima i nešto posebno – svijet ćete istraživati u stvarnom vremenu.

Radnja se odvija u post-apokaliptičnom okruženju u Švedskoj gdje antropomorfne životinje pokušavaju preživjeti u ostacima ljuske civilizacije. Kroz cijelu igru ćete u glatkim tranzicijama upadati i ispadati iz borbi te istraživati svoja okruženja uglavnom šuljanjem. U videu kojem su pripremili članovi tima pričaju što igrači mogu očekivati od igre kada ona postane dostupna, a za one koji više vole čitati pripremili su i pregled u pisanom obliku na svojim stranicama.

Mutant Year Zero: Road to Eden je u izradi za PC, PlayStation 4 i Xbox One, dok svi koji žele od danas mogu odraditi predbilježbe za PC verziju. Prodaju se obična verzija po cijeni od 34,99 dolara i Deluxe verzija po cijeni od 54,99 dolara ako uz igru želite pozadinsku sliku, digitalni soundtrack i knjižicu s umjetninama uz digitalnu kopiju Mutant Year Zero pen-and-paper RPG-a odakle je tim preuzeo ideje za svijet u kojem se radnja odvija. Odrađivanjem predbilježbi dobit ćete pristup igri tri dana prije datuma izlaska koji glasi 4. prosinca, a ako kupite Deluxe verziju dobivate pristup beti. Sve informacije pronaći ćete ovdje.