Na zapadu, ništa novo. Na današnji dan 2006. u Japanu je izašao treći nastavak serijala Earthbound, Mother 3. U ovom RPG-u tvorca Shigesata Itoija igrate kao Lucas, dječak s neobičnim moćima koji pokušava zaustaviti uništenje svijeta.

Iako je Mother 3 jedan od naslova koje možemo nazvati klasikom RPG žanra bez tračka ironije, još uvije, deset godina nakon izlaska igre za Game Boy Advance, ne postoji službena lokalizirana verzija za zapadno tržište.

Obožavatelji diljem svijeta vjerno uploadaju crteže i slike koristeći hashtag #mother3_10th, ne samo kako bi proslavili desetu godišnjicu ove igre, već i kako bi piknuli Nintendo da se požuri i već jednom objavi englesku verziju Mother 3.

Ovo inzistiranje na lokalizaciji Mother 3 ne dolazi niotkuda – naime, prema članku na Eurogameru koji citira “izvore bliske Nintendu” koji su progovorili na Twitteru i Redditu, Nintendo planira izdati Mother 3 za zapadno tržište, i to preko Wii U Virtual Consolea. Nadamo se da ćemo uskoro doznati ima li u tim glasinama istine.