Najnoviji souls-like akcijski RPG Mortal Shell tek je prvotno najavljen ovoga travnja. Početkom prošloga mjeseca srpnja bio je dostupan za isprobavanje kroz otvoreno beta testiranje, a danas je razvojni studio Cold Symmetry nenadano najavio da igra u punom obliku na tržište izlazi već ovoga mjeseca.

Nastavno na iznimno uspješo beta testiranje, kroz koje je Mortal Shell zaigralo više od 350 tisuća igrača u samo tjedan dana (uključujući i 6 milijuna pregleda na Twitchu i YouTubeu), razvojni studio Cold Symmetry i izdavač Playstack odlučili su da če igru na tržište izbaciti 18. kolovoza, kada Mortal Shell stiže na PC, PlayStation 4 i Xbox One.

O vrlo brzom izlasku oglasili su se predstavnici studija i izdavačke kompanije. “Izbaciti Mortal Shell diljem svijeta je ostvarenje sna. Naša predanost i obaveza prema fanovima je stvoriti souls-like igru koja je autentična, bezkompromisna i nepopustljiva“, ističu četvorica osnivača studija Cold Symmetry u zajedničkoj izjavi te dodaju: “Ponizila nas je popularnost bete i blisko smo proučavali feedback koji smo dobili, kako bismo stvorili nešto na što ćemo biti izrazito ponosni“.

Mortal Shell tako na tržište za PC i konzole izlazi 18. kolovoza po cijeni od 29,99 eura, uz napomenu kako će PC izdanje igre biti godinu dana ekskluzivno za Epic Games Store te će na Steam stići tek 2021. godine. Vijest o datumu izlaska stiže putem novoga gameplay trailera, kojega možete pogledati u nastavku vijesti: