Ako ste mislili da ove godine neće biti novih Souls-like igara nakon što je izašao Nioh 2, grdno se varate, jer jučer je najavljen potpuno novi Souls-like akcijski RPG pod nazivom Mortal Shell i moramo priznati da prema najavnom traileru izgleda odlično, ali i zastrašujuće.

I dok čekamo da FromSoftware (tvorci žanra Souls-like i igara Dark Souls, Bloodborne i Sekiro) objavi neke novosti o svojoj nadolazećoj igri Elden Ring, drugi studiji i izdavači uskaču u pomoć s vlastitim projektima tog podžanra akcijskih RPG-a.

Tako nam dolazi vijest da na novo najavljenoj igri Mortal Shell radi novi studio Cold Symmetry, kojega čine veterani industrije videoigara koji su radili na nekim od najvećih AAA igara na tržištu (serijal Call of Duty i nadolazeća PlayStation ekskluziva Ghost of Tsushima samo su neke od njih). Studio čini sveukupno 15 ljudi, a na igri, kako navode u službenoj objavi, u tajnosti rade već dvije godine.

Mortal Shell će imati izrazito duboku i mračnu priču i suočit će nas s nizom teških neprijatelja, a igra ima i svoj jedinstveni “spin” na sustave i mehanike kakve poznajemo iz Dark Soulsa. Tako ćemo ovdje otkrivati i koristiti takozvane “Shellove” – ostatke palih boraca koje ćemo moći “naseliti”, a oni će nam omogućavati različite borbene stilove i forme. Tako će, kako stoji u službenom opisu igre, igrači moći koristiti Shellove koji najbolje odgovaraju njihovom jedinstvenom stilu igre te otključavati vještine, oružja i druge nadogradnje.

Naravno, okosnica će biti izrazito teška borba koja će se oslanjati na strategiju, vještinu, preciznost i instinkte igrača te strpljenje, proučavanje poteza neprijatelja i korištenje pariranja i protunapada  – sve što očekujete od jedne Souls-like igre. Sama priča bit će nelinearna te će igrači sami birati kojim će redoslijedom otkrivati svijet, a njega će sačinjavati močvarne nizine, tamnice, ogromne kamene katedrale i drevne zamrznute kripte u planinama te brojne druge zastrašujuće lokacije.

Mortal Shell izlazi nekad tijekom trećeg kvartala 2020. godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a ovim putem vas uvjeravamo da jednostavno morate pogledati iznad podijeljeni najavni trailer koji sadrži i podosta gameplaya. Iako je igra tek najavljena, čini nam se da će mnogima automatski postati jedna od najočekivanijih igara godine. Za kraj, o igri se možete detaljnije informirati putem njezine službene web stranice.