Monster Hunter: World je prodavan daleko brže nego bilo koja druga Monster Hunter igra. U tri dana nakon izlaska, Capcom je prodao preko 5 milijuna kopija nastavka franšize. Ideju koliko je igra zanimljiva možete već imati ako ste se prodružili PlaySation 4 beti. Ako niste, velike recenzije su stigle i možda će vas uvjeriti: IGN dao joj je rezultat 9.5/10, a Destructoid 9/10. Gamespot kaže da je ovo “vjerojatno najveća i najbolja Monster Hunter igra”.

Međutim, Xbox One ima nekolicinu problema s njom. Capcom je dizajnirao Monster Hunter: World s kooperativnim ubijanjem čudovišta kao jednom od primarnih aktivnosti. Zbog problema s matchmakingom, igrači su morali igrati isključivo sami. Monster Hunterov i Xboxov tim podrške su potvrdili da čuju sve naše probleme, i ubrzano rade na popravku.

Dok razlog problema još uvijek nije u potpunosti jasan, naslućuje se na manjak beta testiranja. Capcom je u prosincu proveo betu isključivo na PS4 konzolama – a PS4 je igru dočekao sa svojim setom problema.