Monster Hunter World je RPG u kojem ubijate velike beštije dosta slične dinosaurima uz pokojeg opakog zmaja, ali to ne znači da ekipa koja je otišla u New World i trenutno živi u bazi zvanoj Astera povremeno nema vremena za opuštanje. Capcom za svako godišnje doba pripremi poseban festival, pa tako od danas svi koji su kupili taj njihov hit mogu vidjeti što nudi Spring Blossom Fest.

Konzolaši su prošle godine dobili priliku već vidjeti kako to izgleda, a ovog proljeća im se pridružuju i oni koji igraju na PC-u. Kao i u svakom festivalu do sada, te isto kao i u proslavi prvog rođendana ove igre, svi vremenski ograničeni questovi koje Capcom rotira dostupni su za rješavanje dok festival ne završi. To znači da ako ste nešto propustili i nedostaju vam materijali za izradu oružja, oklopa i druge opreme, ovo je pravo vrijeme da to napravite.

Osim stvari koje ste propustili, čeka vas i par novosti u obliku kozmetičkih dodataka – što za vas, što za NPC-jeve s kojima se družite. Festival traje do 16. svibnja, pa imate dovoljno vremena za pokušati nabaviti oružja koja krije Kulve Taroth ili Decorations koje je puno lakše farmati kada je The Greatest Jagras quest u ponudi.

Monster Hunter World možete nabaviti za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a ako želite igrati na računalu, trenutno se na Steamu održava rasprodaja Capcomovih naslova. Zbog toga možete ovaj RPG nabaviti po 34 posto nižoj cijeni, odnosno 39,59 eura. Sve informacije o osnovnoj igri, kao i o ekspanziji Iceborne koju je razvojni tim najavio u prosincu prošle godine možete pronaći ovdje.