Iako se u naslovu na prvi pogled ističe oksimoron, tvorci igre Spy Drops opisuju je upravo tako, kao moderni retro stealth. Ipak, to nije nikakvo iznenađenje jer u zadnje vrijeme ne manjka modernih igara koje pokušavaju imitirati retro izgled igara devedesetih.

U Spy Dropsu koji je kreacija izdavača Rainy Frog i studija Rainy Night Creations igrači igraju kao članica protuterorističkog tima Spy Drops čiji zadatak je spasiti svijet od eko-terorista koji prijeti planetu poslati natrag u kameno doba. Dok obavljamo tajne špijunske operacije, infiltriramo se iza neprijateljskih linija i slično, polako počinjemo preispitivati ​​ciljeve misije i otkrivati dublju zavjeru, objašnjavaju tvorci.

Igra uključuje “nostalgičnu, low-poly, 3D stealth” akciju, nasumičan raspored misija, neprijatelja i predmeta, moderne efekte kao što je dinamičan sustav svjetla i sjene, promjenjivo doba dana, različite vremenske uvjete i slično. Osim toga, neprijatelji će moći vidjeti našu sjenu i čuti naše korake što bi ovoj igri moglo donijeti dodatan sloj uronjenosti u ulogu špijuna.

Datum izlaska još nije poznat.