Middle-earth: Shadow of War jedna je od onih igara koje su naišle na žestoke kritike fanova zbog svojih mikrotransakcija i loot boxeva i tako donekle ušle u povijest kao dio jedne velike kontroverze u game industriji. Stoga je studio Monolith Productions u svibnju izbacio jedan dio mikrotransakcija, da bi ih danas u sklopu novoga patcha potpuno uklonili!

Naime, još u svibnju prilikom prvog vala izbacivanja mikrotransakcija iz igre, pisali smo o tome kako, iako su same mikrotransakcije izbačene, u igri su još uvijek ostali aktivni War Chestovi – Shadow of War verzija loot boxova koji su se do danas mogli kupiti putem Gold Storea zarađivanjem zlata u igri. Monolith – studio koji stoji iza igre – na taj način je igračima omogućio još dodatnih 2 mjeseca do 17. srpnja da potroše svoje zarađeno zlato i kupuju War Chestove dok ih još ima.

Danas je stigao taj dan i novi patch, no osim što su s njime nestale i posljednje naznake mikrotransakcija, patch donosi i brojna druga gameplay poboljšanja koja je ekipa iz Monolith Productionsa najavljivala zadnjih nekoliko mjeseci. Prvenstveno, poboljšanja se tiču samog end-gamea koji je sada preimenovan iz Shadow Wars u Epilogue. U njemu je smanjen broj levela i misija koje je potrebno proći kako biste imali 100% u prelasku end-gamea. Zatim, pobjedama u epilogu od sad ćemo dobivati preko nekoliko novih itema i moći , a za one izrazito uporne, tu je i novi endless mode.

Osim novosti u end-gameu, novi patch konačno donosi i nedavno najavljena znatna poboljšanja sustava Nemesis i sustava progresije, a samo neka od njih su:

• maksimalni level cap našeg lika je sada 80, a daljnjim osvajanjem XP-a dobivamo dodatne skill bodove

• maksimalni level cap neprijatelja je sada 85

• novi skinovi – Celebrimbor i Dark Eltariel

Naravno, novi patch donosi još puno doista zgodnih poboljšanja, a uz to na popisu se našla i hrpa ispravaka bugova. Stoga, ukoliko vas zanimaju apsolutno svi detalji, možete ih pročitati putem Monolithove službene stranice, odnosno – upravo na ovom linku.