Nakon što je Microsoft jučer gotovo izazvao fijasko i prvo najavio da će pretplata na Xbox Live Gold (nužno potrebna za igranje u online multiplayeru) iznenada poskupjeti za nekoliko dolara, čitavi internet je poludio, pa je Microsoft danas poslao ispriku i obećao da Live Gold ipak zadržava staru cijenu.

Zabrljali smo danas i bili ste u pravu što ste nam dali do znanja“, počinju u izmijenjenoj objavi iz Microsofta te dodaju: “Povezivanje i igranje s prijateljima ključan je dio gaminga i nismo uspjeli ispuniti očekivanja igrača koji na to računaju svakoga dana. Kao rezulat toga, odlučili smo da nećemo mijenjati cijene za Xbox Live Gold“. Osim što su se ispričali na ovom nevjerojatno lošem potezu, Microsoft je u istoj objavi iskoristio priliku i otišao korak dalje.

Naime, očigledno kako bi umirili milijune igrača (i isporučili nešto što je zapravo trebalo biti moguće odavno), ujedno su najavili da od sada free to play igre više neće zahtijevati pretplatu na Xbox Live Gold. Kada će točno ta značajka biti primijenjena, nije poznato, osim da će igranje F2P igara bez plaćanja Golda biti omogućeno “što je prije moguće u narednim mjesecima”

Microsoft je ovim potezom jedva izbjegao kišu metaka, a posljednjih godina stekli su ugled miljenika igrača upravo zbog pristupačnosti usluga koje nude. Inače, na jesen prošle godine šef Xboxa Phil Spencer uvjeravao je javnost da cijena pretplate Xbox Game Pass neće rasti unatoč značajnom širenju ponude, pa se nadamo da Microsoft neće poreći i tu tvrdnju i u nekom trenutku pokušati povećati cijene Game Passa unatoč obećanjima.