Igračima diljem svijeta sve je privlačnija opcija pretplate na gaming pretplatničke servise. U prilog tome govori i činjenica da je Microsoftov Xbox Game Pass nakon 15 milijuna korisnika iz rujna prošle godine ponovno doživio popriličan rast novih pretplatnika.

Detaljnije o tome doznajemo iz Microsoftovog financijskog izvješća za drugi kvartal financijske godine 2021, koja je završio 31. prosinca. Taj pretplatnički servis trenutno broji 18 milijuna korisnika, odnosno čak tri milijuna više nego prije svega par mjeseci, dok Xbox Live i dalje nezaustavljivo raste s više od 100 milijuna mjesečno aktivnih korisnika kroz sve podržane uređaje, naspram 90 milijuna zabilježenih u travnju prošle godine.

Prihod od igara u drugom kvartalu skočio je za punih 51% u odnosu na godinu prije, a visoka potražnja konzola, naročito trenutne generacije – Xbox Series X/S – zabilježila je skoro pa dvostruki prihod s rastom od 86%.

Microsoftu se oslanjanje na golemi library naslova kroz Xbox Game Pass uistinu isplatilo, iako i dalje kaskaju s ekskluzivnim naslovima za svoje nove konzole.