Microsoft se naveliko priprema za skorašnji izlazak next-gen konzole Xbox Series X, pa su tako sada javno i službeno potvrdili da prestaju s proizvodnjom svojih trenutno aktualnih konzola Xbox One X i Xbox One S All-Digital.

Vijest o tome prvotno je krenula kolati internetom kad su mnogi na twitteru i drugim društvenim mrežama istaknuli da su primijetili kako u digitalnim dućanima poput Amazona, Targeta i JB Hi-Fija (u brojnim zemljama svijeta poput Amerike, Australije i Velike Britanije) s “digitalnih polica” nestaju Xbox One X i digitalni Xbox One S, a potom je i stigla službena potvrda koju je objavio The Verge.

Dok brzinski ulazimo u budućnost s konzolom Xbox Series X, poduzimamo prirodni korak stopiranja proizvodnje konzola Xbox One X i Xbox One S All-Digital“, u izjavi za portal The Verge rekao je glasnogovornik Xboxa te dodao: “Xbox One S će se nastaviti proizvoditi i prodavati globalno, a igrači mogu provjeriti s njihovim lokalnim dućanima za više detalja o dostupnosti zaliha za Xbox One“. 

Dakako, s obzirom da se bliži izlazak next-gen konzole Xbox Series X, mnogi su pohrlili u dućane ne bi li zajahali val i na samom kraju ciklusa ove generacije kupili konzolu Xbox One možebitno po nižoj cijeni, no čak i više zbog činjenice da svijetom i dalje vlada koronavirus zbog kojega su mnogi u samoizolaciji, pa su se bacili (ili se žele baciti) na igranje.

Zato mnogi prodavači diljem svijeta ističu kako je u posljednjih nekoliko mjeseci potražnja za trenutnom generacijom konzola značajno skočila. Zaliha je sve manje, a prema novim Microsoftovim informacijama, uskoro će ih i nestati, barem kad se radi o konzolama Xbox One X i One S All-Digital, s obzirom na upravo najavljeni prestanak proizvodnje.