Gamescom 2018 – najveći europski gaming sajam – sve je bliže i od njega nas dijeli samo tridesetak dana. Na taj hype vlak pridružio se i Microsoft, koji je danas najavio kako će tamo prezentirati “potpuno novi Xbox hardver i dodatke” te uz njih i 25 igara raznolikih žanrova!

Vijest je to koju je Microsoft objavio putem bloga majornelson.com, te su mnogi mediji i fanovi krenuli u spekulacije kakav bi to novi Xbox hardver uopće mogao biti. Mnogi se slažu kako je ovaj kolovoz zasigurno prerano za najavu next-gen nasljednika Xboxa One, te da o njihovoj konzoli iduće generacije ipak nećemo saznati na ovogodišnjem gamescomu za mjesec dana, već znatno kasnije. Mnogi, također, pretpostavljaju da se radi o nekom novom modelu nakon Xboxa One S i Xboxa One X, dok drugi vjeruju kako bi to mogao biti nasljednik iznimno hvaljenog kontrolera Xbox Elite. No svakako ostaje vidjeti.

Ukoliko vas zanima kada ćete moći saznati nešto više, sama prezentacija novog Xbox hardvera održat će se u sklopu specijalne epizode Inside Xbox, koju će Microsoft streamati uživo iz njihovog Xbox bootha na gamescomu i to 21. kolovoza u 16:30h po našem vremenu. Mi ćemo, dakako, biti na licu mjesta i redovno vas izvještavati o ovome događaju i o svim informacijama koje saznamo, jer Microsoft, uz novi hardver, obećava i nekoliko iznenađenja!

No, kako smo spomenuli, prezentirat će i 25 igara za Xbox, u kojima će fanovi moći uživati i isprobati ih na sajmu, a samo neke od njih su Forza Horizon 4, Ori and the Will of the Wisps, zatim prvi ikad prikaz i mogućnost igranja novog dodatka za State of Decay 2 pod nazivom Daybreak Pack, kao i potpuno novi i prvi puta igrivi Xbox One mode za Player Unknown’s Battlegrounds.

Ukoliko vas zanima još više detalja iz same službene Microsoftove objave za gamescom, naći ćete ih putem ovoga linka.