Rukom crtana metroidvania Curse of the Sea Rats s vizualnim stilom nalik animiranim filmovima originalno je najavljena prošloga ljeta, a danas je dobila novi trailer te je krenula i igrina Kickstarter crowdfunding kampanja.

Na igri radi nezavisni tim Petoons Studio, a radi se o epskoj metroidvania  (ili, kako ju studio zove – ratoidvania) avanturi koja ima predivne 2D rukom crtane animacije i 3D okoline te sadrži jedinstvene real-time mehanike borbe, a zasada se čini da će Curse of the Sea Rats biti savršena igra za sve koji vole gusare, štakore i žanr metroidvania.

Iako su glavni likovi štakori, studio u opisu igre ističe da se radi o grupi heroja koje je u štakore transformirala gusarska vještica. Radnja se odvija 1777. godine negdje na obali Irske, a naš zadatak bit će istraživati nelinearni otok na kojem se nađemo, boriti se protiv čudovišta i bossova te pomoći protagonistima Douglasu, Buffalou, Akaneu i Bussi na njihovoj misiji spašavanja Admiralova sina i hvatanja zle gusarice Flore Burn kako bismo razbili njezinu magiju.

Kickstarter kampanja koja je danas pokrenuta uz novi trailer trajat će idućih 30 dana, a cilj je skupii 16,690 dolara (u trenutku pisanja ovoga teksta, studio je već skupio gotovo 12 tisuća dolara, iako je tek prvi dan kampanje). Kako izgleda Curse of the Sea Rats, saznajte u novom traileru u nastavku teksta, a za kraj ističemo da bi igra trebala izaći u travnju 2021. godine za PC, PlaySation 4, Xbox One i Nintendo Switch.