Nakon što je u kolovozu ove godine stigla vijest o odgodi za Life is Strange: Remastered Collection koji je prebačen na 1. veljače 2022. godine, kasnije istoga dana odgođena je i Nintendo Switch verzija za Life is Strange: True Colors koja je originalno trebala izaći zajedno s verzijama za PC i konzole.

Izdanje True Colorsa za PC i konzole PlayStation i Xbox u redovnu je prodaju izašlo još 10. rujna bez ikakvih odgoda, a izdavač Square Enix i razvojni studio Deck Nine jučer su napokon objavili novi datum kada Life is Strange: True Colors dolazi na konzolu Nintendo Switch. Novi datum je 7. prosinca ove godine, kad će igra izaći u digitalnom obliku putem Nintendo eShopa. Istovremeno je najavljeno i da će fizičko izdanje True Colorsa za Nintendo Switch u dućane stići 25. veljače 2022. godine.

Nintendo Switch verzija za Life is Strange: True Colors napravljena je potpuno zasebno i specifično za tu handheld platformu, što objašnjava zašto je ranije ove godine došlo do odgode. Kako kažu iz Square Enixa, razvojni tim imao je pune ruke posla kako bi optimizirao vizuale i performanse igre. Susreli su se s brojnim tehničkim izazovima jer su morali u potpunosti preraditi modele svih likova i objekata u okolini te nanovo napraviti sve detalje lišća i biljaka kojima obiluje pitoreskni grad Haven Springs, a nanovo je izgrađen i čitavi engine za osvjetljenje.

Podsjećamo, Life is Strange: True Colors vizualno je najnaprednija igra u serijalu, s detaljnim novim animacijama lica, kompletno nasnimljenim motion captureom i fenomenalnim osvjetljenjem, odnosno sjenama za koje PC i konzolaško izdanje koristi ray tracing. Switch verzija neće imati ray tracing, pa je jasno da je ta verzija morala biti napravljena u potpunosti zasebno. Vjerujemo i da je dodatno poliranje izdanja za Switch bilo dobra odluka, naročito s obzirom na činjenicu da je igra na PlayStation 5 i Xbox Series X|S stigla s određenim tehničkim teškoćama i vizualnim bugovima.

Life is Strange: True Colors na Nintendo Switch stiže 7. prosinca, a interesantna je činjenica da je to ujedno i prvi put da ovaj višestruko nagrađivani serijal narativnih avantura dolazi na Nintendovu handheld konzolu. Našu recenziju PC izdanja igre (i njezine Deluxe Edition bonus DLC epizode Wavelengths) moći ćete čitati u nadolazećem novom broju časopisa Reboot. Za kraj podsjećamo da Life is Strange: Remastered Collection (koji sadrži kompletne remastere originalne prve igre i prequela Before the Storm) izlazi 1. veljače 2022. za PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S i Nintendo Switch.