Sinoć nas je iznenadila vijest o prekidu radnog odnosa Rockstara i Lesliea Benziesa, dugogodišnjeg producenta njihovih najvećih hitova. Benzies se Rockstaru pridružio 1998. te je od tada sudjelovao u radu tvrtke kao glavni producent mnogih uspješnih igara. Njegov prvi veliki uspjeh bio je GTA III, a nakon toga je inače relativno povučeni profesionalac Rockstaru priskrbio gomilu slave i novca.

Uloga producenta u AAA igrama itekako je zahtjevan i odgovoran posao. Međutim, u slučaju Rockstarovih igara koje svoje budžete računaju i u stotinama milijuna dolara radi se o projektima koji mogu okrenuti čitavu industriju naglavce. U slučaju Benziesovog angažmana u Rockstaru imali smo samo pozitivne primjere poput hiperuspješnog serijala Grand Theft Auto, zatim Red Dead Redemptiona, Max Paynea 3 i LA Noirea.

Čini se da je Benzies “odkojimao” iz Rockstara jer je u službenoj izjavi portalu Kotaku pojašnjeno kako je on već dulje od godinu dana na dopustu te da je tek sada službeno prekinuta njihova suradnja. Sam Benzies nije komentirao svoj odlazak, što nije pretjerano čudno za čovjeka koji do sada nije aktivno komunicirao s javnošću ili medijima.