Popularni shooter iz trećeg lica toliko je uspješan da bi i drugi htjeli dio tog kolača. Na Steamu su se u noći s četvrtka na petak pojavile igre koje su lažno predstavljane kao Helldivers II. Počinitelji djela su na Steamu uspjeli izmijeniti podatke o izdavaču i razvojnom studiju kako bi naveli mušterije na kupnju, prenosi Eurogamer.

Jedna od lažnih igara inicijalno je nosila naziv Figurality, a studio iza nje zove se Bside. Njezin vlasnik je uredio Steam stranicu u ranim jutarnjim satima, promijenivši naslov, opis, izdavača i programera kako bi odgovarali Arrowheadovoj akcijskoj co-op pucačini.

O svemu se oglasio i sam Arrowhead kazavši da je čitava situacija frustrirajuća i pozvao zajednicu na oprez:

Vrlo je tužno i frustrirajuće što postoje ljudi koji se predstavljaju kao mi pokušavajući prevariti ljude, i zbog toga, kao i iz sigurnosnih razloga, molimo vas da ih izbjegavate. Ponovno, jedina dva proizvoda Helldiversa 2 koje promoviramo su Helldivers II i Helldivers II Super Citizens Edition“.

Lažne igre su uklonjene sa Steama, ali činjenica da je ovako nešto moguće napraviti postavlja pitanje mjera sigurnosti Valveove digitalne trgovine.