Na sinoćnjem izdanju Sonyjevog eventa State of Play prikazani su nam novi i produženi traileri za nadolazeće igre na konzole PlayStation. Osim što smo dobili impresivnih 9 minuta gameplaya za Deathloop, saznali smo i kakve sve promjene donosi Death Stranding Director’s Cut, a u nastavku pročitajte što smo još sinoć vidjeli.

Moss Book II

Razvojni studio Polyarc Games potvrdio nam je da je u razvoju nastavak drazesne VR puzzle avanture Moss koja će nekad u budućnosti izaći pod nazivom Moss: Book 2. Quill će u svojoj novoj avanturi biti zadužen za, ni manje ni više, nego – spašavanje svijeta.

Arcadegeddon 

Ako vam Fortnite u posljednje vrijeme nije više toliko zabavan kao prije, a i dalje želite uživati u igrama koje opako podsjećaju na njega, od jučer je kroz Early Access dostupan kooperativni multiplayer shooter Arcadegeddon. U igri zajedno s tri druga prijatelja možemo istraživati brojne biome, rješavati izazove i mini-igre, pronalaziti skrivene škrinje s lootom i boriti se protiv nemilosrdnih neprijatelja. 

Puna verzija igre očekuje se 2022. godine za PC i PlayStation 5.

Tribes of Midgard

Kasnije ovoga mjeseca, tj. da budemo precizniji – 27. srpnja, stiže nam 10-player survival akcijski RPG imena Tribes of Midgard. Ekipa razvojnog studija Norsfell na sinoćnjem je State of Playu premijerno obznanila kakvi su im daljni planovi za igru nakon njenog izlaska i što će sve donijeti prva sezona The Wolf Saga.

F.I.S.T.: Forged in Shadow Torch

Prikazan nam je i zanimljivi 2D platformer u Metroidvania stilu – F.I.S.T.: Forged in Shadow Torch u kojem ćemo kao bivši vojnik Rayton pokušati izbaviti prijatelja zatočenog od strane organizacije Machine Legion. Raytonu će na raspolaganju biti njegova golema mehanička ruka, vatreni bič i mogućnost brutalnog napada u stilu nekakve hiper-brze bušilice. 

Igra je s proljetnih mjeseci prebačena na kasno ljeto te ćemo je zaigrati 7. rujna na PC-ju i konzolama PlayStation.

Hunter’s Arena Legends

Mistični svijet Hunter’s Arene čeka na našu pomoć u borbi s ubojitim demonima, no, ako svijetu već nećemo biti u mogućnosti pomoći našom sposobnošću baratanja mačem i borilačkim vještinama, ostaje nam pomalo neugledna customizacija likova koja bi mogla otjerati i one najopakije neprijatelje. Igru ćemo zaigrati kroz dva battle royale moda – Solo PvPvE za do 30 igrača i Trio te zasebni specijalni mod Tag Match. 

Hunter’s Arena: Legends izlazi 3. kolovoza, a pretplatnici na PlayStation Plus moći će je i besplatno preuzeti u sklopu ponude za kolovoz.

SIFU

Kung-fu brawler SIFU karakterizira interesantno razrađen sustav starenja koji se aktivira svakom smrću našeg glavnog lika nakon čega on ostari određeni broj godina. Sinoć smo pak doznali da ćemo i mi ostariti neko kraće vrijeme dok ne zaigramo SIFU jer je igra prebačena s aktualne na iduću godinu. 

Jett: The Far Shore

Napokon nam je stigao novi prikaz narativne svemirske avanture Jett: The Far Shore u kojoj ćemo se uputiti u miroljubivo međuzvjezdano putovanje u potrazi za novim planetom na kojem ćemo se nastaniti. Prikazano nam je što ćemo sve raditi na neistraženim lokacijama, kako će izgledati borba, odnosno bježanje od nama nepoznatih vrsta te kakvu ulogu u cijeloj priči imaju snovi i vizije naše glavne junakinje May.

Datum izlaska još uvijek nije poznat, ali znamo da će izaći nekad tijekom ove godine.

Demon Slayer The Kinokami Chronicles

Po uzoru na poznati japanski manga serijal Demon Slayer stiže nam borilačka igra istog naziva koju će izdati SEGA. Nakon što dječak Tanjiro pronađe svoju obitelj ubijenu od strane demona te otkrije da je njegova mlađa sestrica Nezuko pretvorena u jednu od tih nakaza, odvažno kreće u avanturu kako bi postao Demon Slayer te tako osvetio roditelje i spasio sestru. Igra će pratiti događaje prve sezone anime serije Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba the Movie: Mugen Train.

Lost Judgment

Nadolazeća akcijska avantura razvijena od strane developera Ryu Ga Gotoku Studio direktan je nastavak igre Judgment, spin-offa serijala Yakuza. No, to je već otprije poznato, a sinoć smo s novim trailerom doznali malo više detalja o samoj priči, te pristupu istraživanju – bilo putem stealtha ili svojevrsnog parkoura, ali i brojnim drugim značajkama poput plesanja, utrkivanja, borbe unutar ringa, skejtanja i sl.

Lost Judgment izlazi 24. rujna ove godine.