Rockstar je jučer objavio da je Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition sada dostupan na Steamu i Steam Decku kao dio velikog popusta Rockstarovih igara koji će trajati do 2. veljače. 

GTA III, Vice City i San Andreas sada su prvi put dostupni na servisu Steam od inicijalnog lansiranja sveobuhvatnog Definitive Editiona 2021. godine kao ekskluzive za Rockstar Store Launcher zbog čega su pojedinačne igre postale nedostupne za kupnju kod drugih trgovaca.

Međutim, trilogija je zaradila vrlo loše kritike i izazvala nezadovoljstvo fanova radi brojnih tehničkih problema i nedostataka, ali i nedostupnosti kupovine originalnih igara na digitalnim trgovinama na kojima su prije bile dostupne. Kao što obično biva s turbulentnim izlascima, studio je igru polako popravljao.

Sada je napokon trilogija našla svoj put na Steam i to uz 50% popusta za komplet igara po cijeni od 29,99 eura. Rockstar je također izjavio da će trilogija biti dostupna na Epic Gamesu nešto kasnije ovaj mjesec.

Imajući čitav fijasko oko originalnog lansiranja trilogije na umu, logično je očekivati da je Rockstar učinio nešto po pitanju tehničkih i vizualnih problema i spreman je, nakon godinu dana, ponuditi zajednici verziju igre u kojoj će moći uživati. Logično je, ali navodno ne i točno jer je Rockstar, sudeći prema prvim korisničkim recenzijama na Steamu, izbacio iste tri potrgane igre bez značajnih poboljšanja i popravaka. 

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition za PC je i dalje dostupan putem Rockstar Games Launchera, a također ga možemo igrati na PlayStationu 5 i 4, Xboxu Series X|S, Xboxu One i Switchu.