Iako Death Stranding, posljednju igru legendarnog japanskog dizajnera Hidea Kojime i njegova studija Kojima Productions, mnogi smatraju remek-djelom i jednom od najvažnijih, jedinstvenih i žanrovski drugačijih igara današnjice, mnogi igrači nisu se složili s tom tvrdnjom te igru smatraju izrazito čudnom, pa čak i dosadnom, na spektru žanra “walking simulator”.

Svjestan je te podjele među gaming zajednicom i sami Hideo Kojima koji sada ima plan napraviti igru koja će biti za apsolutno svakoga i “koju će svi htjeti igrati, čak i oni koji ne podnose “walking simulator” aspekt Death Strandinga i gameplay značajke Kojimina vlastitog “strand game” žanra koje ta igra donosi. Vijest o tome Kojima je podijelio u intervjuu u sklopu specijalne epizode za japanski NHK Radio. Gostujući u emisiji otkrio je i nekoliko kul novosti o tome što njegov studio trenutno radi.

Ako ste u međuvremenu zaboravili na sve prethodne vijesti o Kojima Productionsu od izlaska Death Strandinga pa do danas, podsjećamo da smo na ljeto prošle godine prenijeli vijest o (još uvijek nepotvrđenim i neopovrgnutim) glasinama da su Kojima i Microsoft potpisali ugovor za veliku novu AAA Xbox ekskluzivu te da Kojima nakon niza godina ekskluzivnosti za PlayStation potencijalno prelazi u zeleni tim. Isto tako, podsjetit ćemo da je još tijekom 2019. godine Kojima najavio da planira napraviti najstrašniju horor igru u povijesti gaminga.

Dva istovremena projekta i anime serija

Iako i dalje ne znamo ništa o Kojiminoj idućoj velikoj AAA igri, lijepo je sada saznati da ovoga puta neće zaći u eksperimentalne vode te da cilja na puno veću publiku igrača, iako su mnogima izrazito dobro sjele njegove gameplay inovacije s Death Strandingom. No, Kojima je u intervjuu iznenadio i s još nekoliko vijesti. Otkrio je da njegov studio Kojima Productions paralelno radi na još jednoj ali znatno manjoj igri koja neće biti ni open-world niti pucačina.

Kakav je to drugi projekt, nije otkrio, ali istaknuo je da studio trenutno, zbog pandemije koronavirusa, ima problema s pronalaskom novih zaposlenika koji bi radili na toj manjoj igri, dok se ostatak studija fokusira na veliki novi AAA projekt. No, vodeći se informacijama koje sada znamo, rekli bismo da će baš taj manji projekt potencijalno biti najstrašnija horor igra o kojoj Kojima sanja (očigledno još od P.T.-a). Ako išta, onda barem zato što horor kao žanr možda ipak ne bi imao smisla kao iduća velika AAA igra koja bi, prema Kojiminim riječima, trebala biti za svakoga.

S druge strane bare, pak, otkriva Hideo, američki ogranak studija Kojima Productions (smješten u Los Angelesu) aktivno radi na anime seriji, što je vijest koju je sami Kojima hintao još na jesen 2019. godine u video intervjuu za BBC, a sada je to i potvrdio u novom intervjuu za NHK Radio