U tweetu koji stiže direktno sa službenog Twitter profila Hidea Kojime, nazire se mogućnost novog horor naslova, iza kojeg će stajati upravo Kojima. Naime, veliki japanski dizajner, scenarist, redatelj i producent videoigara Kojima ponovno je posudio horor film The Eye, iz kojeg je crpio inspiraciju prilikom izrade igre P.T., a koji će mu, kako tvrdi, pomoći da ponovno pronađe svoju “horor dušu”. Film The Eye, Kojima nikada nije dovršio, a sada je na putu da uz taj film pogleda i mnoštvo drugih horor filmova s ciljem izrade najstrašnije horor igre dosad.

Igra P.T. bila je psihološki horor iz prvog lica, koji je služio kao teaser za igru Silent Hills iz 2014. godine, no nažalost, taj deveti nastavak nikada nije ugledao svjetlo dana zbog Kojiminog odlaska iz Konamija, a i P.T. je kasnije uklonjen s PlayStation Storea. Inače, iza igre su osim Kojime trebali stajati i filmski redatelj Guillermo Del Toro i poznati filmski glumac Norman Reedus, a iako nismo dobili deveti Silent Hill, upravo su Del Toro i Reedus zastupljeni u igri Kojima Productionsa koja je nedavno izašla – Death Stranding

Inače, upravo je Kojima 2017. godine priznao da više ne želi raditi horor igre jer ga je lako preplašiti i da “za vrijeme razvoja stalno zamišlja opake situacije i zbog toga ima noćne more”, a čini se da je sada promijenio mišljenje. I drago nam je zbog toga!